RYES binder blandt andet sit navn sammen med Fredericia og den spændende historie fra 1849, hvor krigshelt og generalmajor Olaf Rye ledede slaget og befriede fæstningsbyen.
Restaurant RYES har fået en gennemgribende renovering og modernisering og er derudover blevet forstørret, så den i dag har 180 pladser – alt forenet i et spændende og klassisk New Yorker design, som vi kender det fra metropol byer verden over.
I køkkenet styrer køkkenchef og F&B Manager Karina Zurmühlen og hendes dygtige kokke, de har alle en forkærlighed for det spændende-, klassiske mad med små moderne indslag fra det nordiske køkken. Også meget gerne hensyltet, tørret eller på anden måde selvproducerede unikke smagssammensætninger, som forkæler vores gæsters smagsløg.
Forvent masser af mørt og veltillavet kød, frisk fisk og andre sublime årstids bestemte råvarer behandlet med kærlighed, som serveres af vores professionelle tjenerteam, som vil gøre alt for, at gæsten får en unik oplevelse.
Tlf.: 4099 5335
E-mail: info@hotel-fredericia.dk
Vælg mellem:
1 ret, hovedret DKK 218,- | 2-retters menu DKK 298,- | 3-retters menu DKK 395,- | 4-retters menu DKK 478,-
Toppet med syltede rødløg og urter
Langtidsstegt kalvefilet – kartoffelterrine – rødvinssauce – bagt græskar – græskarpuré – bimi broccoli.
230 g hakkebøf – sauce bearnaise – løgkompot – cheddar – salat – tomat – chilimayo. Serveres med pommes frites samt chili mayo.
Crispy NoChicken burger – sauce bearnaise - løgkompot – cheddar – salat – tomat – chilimayo. Serveres med pommes frites samt chilimayo
Mango – hvid chokolade – fragilité bund – bær
3 slags danske Arla unika oste med tilbehør samt hjemmelavet knækbrød
Salat – tomat og agurk – bolle smurt med ketchup - pommes frites
Tilkøb af bacon DKK 5,-
Tilkøb af ost DKK 5,-
Vaniljeis – jordbæris – vaffelrør – chokoladesauce
Créme de cassis, prosecco
Aperol, prosecco, soda
Limocello, lemon, prosecco
Gin, Vermouth, oliven
Cru Brut eller Demi Sec
Côte des Blanc, Montagne de Reims i Champagne Frankrig Pinot Noir – Chardonnay.
Duften og smag er med toner af hyld, frisk græs og lidt grønne æbler.
Crémant Brut Rosé
Bourgogne, Frankrig. Pinot Noir – Chardonnay.
Elegant laksefarvet med friske noter af jordbær, hindbær og kirsebær. Smagen er intens og tør, men fin balanceret af flot frugtmodenhed i eftersmagen.
Cremant d´Alsace
Pinot Blanc – Auxerrois.
Duften er åben, frisk og elegant og byder som smagen på noter af blomster, fine grønne bær og citrus. I munden er vinen livlig og let at drikke med en bemærkelsesværdig finesse samt en frisk og langvarig eftersmag.
Valpolicella, Italien
Prosecco.
Delikat frugtrig smag med friske æbler, pærer og en snert af blomster. En frisk vin som er livlig men afrundes lidt fløjlsblødt.
Piemonte, Italien
Moscato Bianco.
Frizzante med små fine elegante bobler og duft af honning, moden ananas og gule blomster. Smagsnuancer af blomster og friskskåret tropisk frugt.
Californien, USA
White Zinfandel.
Her kommer lækre fine noter af citrus og jordbær hvor modne kirsebær blander sig en lækker afslutningen der føles let cremet.
Frankrig
Grenache – Cinsault – Syrah/Shiraz.
Duften er karakteriseret med lækre hints af forårsblomster og citrusfrugter. Smagen overrasker med sine blomsteragtige noter som stammer fra smagen af jordbær, citron og vandmelon.
Jerez, Andalusien, Spanien
Pedro Ximenez.
Vinen i området er traditionelt blevet fremstillet som Sherry, dog med den undtagelse, at lagringen er foregået i lerkrukker frem for træfade. Stilen i vinen minder dog stadig meget om Sherry.
Tokaj, Ungarn
Harslevelü.
I duften fornemmes citrusfrugter, hyldeblomst og noter af friske tropiske frugter. De samme frugter går igen i smagen iblandet en elegant mineralitet og syre.
En duft af modne kirsebær, læder og tørrede frugter. Smagen blød og balanceret med smag af kirsebær.
Smagen er fyldig, behagelig krydret med strøg af mandel og megen frugt, den afsluttende bouquet er krydret varm.
Østrig
Chardonnay
Duft og smag som en Chardonnay, frisk og balanceret. Et godt alternativ.
Østrig
Cabernet Sauvignon
Fyldig og harmonisk, en sødme af modne frugter. Et godt alternativ.
Cognac, Frankrig
Jus de Raisin rosè
Alkoholfri mousserende druemost på nøje udvalgte druer fra Cognac-distriktet. Elegant og sammensat med en masse frisk frugt og fin sødme.
Frankrig
Chardonnay.
En førsteklasses Chardonnay fra de bedste marker i Bourgogne. Vinen er lagret på rustfri stålfade under temperaturkontrol, hvilket giver en frisk og smagfuld vin, som passer perfekt til fisk, kylling, kalkun og magre oste, eller blot som aperitif.
New Zealand
Sauvignon Blanc.
Dufter af de klassiske toner fra Sauvignon Blanc, lige fra nyslået græs til hyldeblomst. Smagen er intens med god syre og moden frugt – koncentration til at give en fuldendt vin i balance.
South Australia
Chardonnay.
Duften er præget af sødmefulde modne blomster og grøn frugt. Smagen er fyldig og fylder munden med en smag af moden frugt.
Tyskland
Riesling trocken 2019.
Denne vin dufter af hvide blomster og frisk citrusfrugt. I smagen opleves noter af fersken, citrus og grønne æbler.
Italien
Pinot Grigio.
Duften er rig på blomster og frisk frugt, grønne æbler og abrikos. I munden opleves vinen utrolig frisk med noter af akaciehonning.
Tyskland
Riesling.
Italien
I duften mødes man af fyldige bæraromaer, intensitet og et lækkert element af chokolade. I munden går noterne fra duften igen, og vinen opleves fyldig og silkeblød med et dejligt krydret element og en lang, vedvarende eftersmag.
Baroncini er en oplagt ledsager til det italienske køkken, en rigtig god bøf eller ostebordet.
Côte de Beaune
Frankrig, Pinot Noir.
Fin duft med rene røde bær mest kirsebær. Smagen er tør med blød fylde og dejlig frugt, afsluttet af den intense eftersmag.
South Australia
Shiraz
En duft af sorte blommer, brombær og med en lille anelse af krydderi. Smagen er herlig saftig med sorte bær, tanniner der er bløde og modne.
Veneto, Italien
Corvina – Rondinella – Molinara
Duften er rigt sammensat med nuancer af moden frugt og krydderier. Smagen er blød med en god intensitet og en lang fløjlsblød eftersmag.
Veneto, Italien
Corvina – Rondinella – Molinara
Duften er præget af mørk chokolade og varme brombær. Smagen er kraftfuld med en kaskade af røde bær, mokka, chokolade og bløde tanniner.
Østrig Chardonnay Duft og smag som en Chardonnay, frisk og balanceret. Et godt alternativ.
Sonoma Country, California
Pinot Noir
Her er et tydeligt tegn på hvorfor Pinot Noir skal dyrkes uden for Bourgogne, Russian River Valley er absolut et af de bedste steder til denne vanskelige drue i Californien. Intensitet og nerve hældt på flaske. En perfekt ledsager til lyse kødretter, fjerkræ og moden blød ost.
Lodi, California, USA
Zinfandel
Duften mødes man af modne skovbær, en intens sødme og et fint krydret præg fra fadlagringen. Smagen er fyldig og flot balanceret, af modne røde bær og krydderier.
Mendoza, Argentina
Malbec – Cabernet Sauvignon
En vin med stor koncentration i duft og smag, hvor noter af modne blommer, figner og egetræ integreres flot.
Rocca delle Macie, Toscana
Italien
Sangiovese
Virkelig velsmagende vin på 100% Sangiovese. Smagen af saftige modne bær, fantastisk til vildt, oksekød og milde og kraftige oste, en udsøgt fornøjelse at drikke.
(O)-Økologisk, (B)-Biodynamisk
Vi støtter bevarelsen af miljøet, og vi forsøger at respektere naturen i vores daglige arbejde her på hotellet. Når det kommer til at udvælge vores vine, baserer vi dog dette valg på baggrund af kvalitet, struktur og vinens evne til at komplimentere vores retter, hvad enten de er økologiske, biodynamiske eller traditionelle.
Vin og mad er to elementer, der følges naturligt ad gennem livet. Hver for sig kan de være både charmerende og smukke, men hånd i hånd stråler dette makkerpar, og kan være kilde til helt fantastiske oplevelser, – de kan nemlig sammen hive hinanden op på et endnu højere niveau end hver for sig – hvis man altså forstår at gøre det rigtigt. Men “rigtigt” betyder ikke én løsning eller ét korrekt valg. Det er nemlig en ukendt faktor, der også skal imødekommes for, at dette makkerskab skal lykkes: Din egen smag og præference.
Der er skrevet mange og tykke bøger om mad og vin, men oftest hver for sig. Måske netop fordi personlig smag og holdning, især her betyder noget for forholdet. Når man sætter mad og vin sammen, kommer ens egen smagspalet og -præferencer til udtryk i dét, man kalder “jeg synes”. Det faktuelle bliver mere flydende – for ens egen smag vil (eller bør) i mange tilfælde overtrumfe fakta. For vi smager bestemt ikke ens – eller kan lide det samme.
På Hotel Fredericia har vi sammensat vores vinmenu ud fra “vores smag”. Vi har prøvet retterne – og især vores vine – igen og igen for at finde netop dén kombination, som vi synes om. Men derfor behøver det ikke være alles smag. Og derfor har vi også sammensat et vinkort til dig som gæst, så du selv kan finde dét, der passer til din egen smag. Vinkortet er lavet ud fra en filosofi om at finde vine, der passer til vores mad – med øje for det gode køb og udvalgt med stor indsigt, nidkærhed og viden til de forskellige områder og typer af vine. Vinkortet er bygget op omkring nogle af verdens bedste vinproducenter, og vi prøver at finde de vine, som er drikkeklare, og som vil give den bedste oplevelse i glasset. Til lige nu, til maden, til stemningen, til oplevelsen – og til dig.
Vores fokus ligger derimod ikke på at have et kæmpe vinkort med dybde i årgangene for de enkelte vinområder, hvor det sætter store krav til indsigt i de gode og dårlige årgange. Det valg har vi allerede taget på forhånd, og kun sat de bedste tilgængelige årgange på kortet. Vi håber, at vores vine vil udfordre og pirre dine sanser, og skabe nye oplevelser for dig som vores gæst. Og at de to elementer finder hinanden i en lykkelig symbiose, når de sammen lander på tungen. Tag på udforskning i vores vinkort, og tøv endelig ikke med at spørge, hvis du savner yderligere forklaring – din personlige oplevelse er dét, der i sidste ende er det vigtigste for os.
Tyskland / Østrig:
Frankrig:
Italien:
Spanien:
Sydafrika:
Frankrig:
Danmark:
Oversøisk:
Tyskland:
Frankrig:
Italien:
Oversøisk:
Isabella glutenfri – Adelaide APA – Constanza Blonde Ale
Weissbier – Dunkel – Alkoholfri
Coca Cola, Cola Zero, Fanta, Sprite, Lemon, Tonic, Cocio, appelsinjuice
Hyldeblomst, Solbær, jordbær/rabarber, hindbær, rabarber, ingefær & citrus saft
Mousserende Solbær, Mousserende Stikkelsbær
Tullamore whiskey 2 cl, brun farin, kaffe, flødeskum.
(Espresso Martini) Licor 43, vodka, espresso.
Good Karma er en serie af yderst velsmagende teer. Alle ingredienser er nøje udvalgt og sammensat så alle kan få en skøn og velsmagende teoplevelse.
Rom, lime, mynte, sukker, soda
Vodka, Cointreau, tranebærjuice
Bourbon, angostura, sukker
Gin, mango, lemon soda
Gin, tonic soda
Vodka, Kahlúa, mælk
Licor 43, vodka, espresso
Rom, jordbær, lime
Rom, ananas, kokos
Pr. 2 cl. gin
Restaurant RYES på Hotel Frederica har altid et bredt udvalg af 8-10 gins fra Danmark og hele verden.
På dette Gin & Tonic kort kan i parre vores speciel gin`s med vores speciel tonic`s, så de hver især klæder hinanden i henhold til ginnens botanicals, vi ønsker jer en god oplevelse.
Botanicals: Enebær, kvanrod og korianderfrø
Botanicals: Rose & agurk
Botanicals: Rose & agurk
Botanicals: Enebær og syv andre urter og krydderier
Botanicals: 47 Planteekstrakter, tyttebær, brombær og honningpomelo
Botanicals: Jordbær
Botanicals: Agurk & Citrongræs
Botanicals: Enebær og honning
Botanicals: Kaffe og Enebær
Botanicals: Aronia bær, enebær, citrusskal, grønt the, kardemomme og cedertræ
Vi tager forbehold for ændringer og eventuelle fejl.
Gebyr ved brug af kreditkort kan fremkomme ved brug af Firmakort, tredjeparts betalingsordninger eller kort udstedt uden for EU. Information om gebyrpriser kan findes ved baren.
Hotel Fredericia er et 4-stjernet hotel i Fredericia med 118 værelser, restaurant, bar, fitnesscenter og gratis Wi-Fi. Hotellet ligger i naturskønne omgivelser tæt på Fredericia Banegård, Messe C og Fredericia Idrætscenter.
Vil du være blandt de første til at modtage de seneste opdateringer, eksklusive tilbud og spændende nyheder fra os?